Wie is Mart?

Ik ben Mart Waterval, geboren in 1989, en ik studeerde Bestuurskunde (MSc) en Geschiedenis (BA) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Professioneel gezien heb ik interesse in alle organisaties die zich bezighouden met publieke dienstverlening, publiek beleid of een publieke taak. Alle organisaties die zich bezighouden met sport en het organiseren van sportevenementen hebben mijn speciale interesse.

Van januari 2016 tot oktober 2018 bekleedde ik de functie van Manager Datamanagement van PostNL Data Solutions. Daarin stuur ik een team aan van data analisten en besteed ik veel tijd aan de datakwaliteit en -analyse, de (onderhandelings)processen van data-inkoop en vooral dataprivacy. Ik ben gegrepen door de grote ontwikkeling die Big Data met zich meebrengen en wil de onbegrensde mogelijkheden die hiermee gepaard gaan met mijn team ontluiken. Met mijn energie, enthousiasme en capaciteit om complexe issues snel te doorzien en hiervan tactisch en strategisch een goede inschatting te maken, heb ik mijn team gestimuleerd zichzelf te ontwikkelen en naar innovatieve manieren van werken te kijken. In november 2018 heb ik de overstap gemaakt naar Nuffic, waar ik als Teamleider Kennis en Innovatie te maken krijg met strategische uitdagingen op het gebied van internationalisering in het onderwijsbeleid. Hierin kan ik niet alleen mijn kennis van datamanagement kwijt, maar ook mijn kennis over bestuur en beleid.

In mijn vrije tijd heb ik een boek over sportbestuurders geschreven, met de titel “Gaan voor Goud”. Hiervoor heb ik meer dan twintig personen uit de sector geïnterviewd over de belangrijkste uitdagingen voor sportbestuurders. Niet alleen is dit een bijzondere ervaring en vind ik dit persoonlijk bijzonder interessant, ik leer er ook veel van. Over besturen en managen in de sport en in algemene zin, maar ook over schrijven en over mezelf. Dit boek verschijnt begin 2019.

Kijk voor meer informatie over mijn bezigheden op mijn LinkedIn-profiel.

Ik heb een vlotte pen en heb veel geschreven in mijn leven. Zo was ik hoofdredacteur van TheFootballBox.nl en eindredacteur en columnist van Soccernews. Daarnaast was ik lange tijd actief voor het Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS), alwaar ik de posities van redacteur en webredacteur heb ingevuld. In het collegejaar 2011/2012 was ik namens de door mezelf opgerichte partij asap lid van de Universitaire Studentenraad van de Radboud Universiteit. Als secretaris was ik eindverantwoordelijk voor de content op het weblog NUMedezeggenschap. Vanaf september 2012 schreef ik op dit blog over mijn afstudeeronderzoek bij PostNL en daarna bij New Zealand Post. Incidenteel heb ik ook blogs over mijn visie op de maatschappij geschreven voor Vrij-Zinnig.nl.

Sport is mijn passie. Daarom blogde ik over sport en over mijn trainingen op weg naar de marathon van Athene in november 2013 op Op weg naar Athene. Ik probeer ook berichten te schrijven op deSportbestuurder.nl, waarin ik aandacht schenk aan alle aspecten van het besturen van sportorganisaties. Dat gaat de laatste tijd wat moeizaam: mijn boek moest immers af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *