DeSportbestuurder.nl

504152_66090987In het traineeprogramma van PostNL ben ik de afgelopen tijd uitgedaagd om na te denken over mijn persoonlijke drijfveren, krachten en interesses. Waar ben ik goed in, waar haal ik energie uit, wat wil ik doen, dat soort vragen. Soms ietwat zweverig, maar het zet je wel aan het denken.

Eén van de grote passies in mijn leven is en blijft sport. Het zelf sporten is iets minder fanatiek geworden, hoewel ik in mei dit jaar nog wel de marathon van Kopenhagen in 3:38:17 heb gelopen. Het kijken van topsport blijft echter één van mijn grootste hobby’s. Van wielrennen tot voetbal, van basketbal tot obscure Olympische sporten (tijdens Olympische Spelen, weliswaar). Dit komt echter helemaal niet terug in mijn werk bij PostNL. Graag zou ik in de toekomst toch iets doen met deze passie. Daarbij zou ik de vaardigheden die ik nu opdoe ook kunnen inzetten. De organisatie van een groot sportevenement staat dan ook boven aan mijn lijstje van carrièredoelen. Ik heb geen haast. Momenteel kan ik me in hoog tempo ontwikkelen op verschillende functies binnen PostNL, een organisatie waar ik het goed naar mijn zin heb.

Om toch voor te sorteren voor een toekomst in de sport, ben ik op het idee gekomen om een blog te beginnen over bestuurders in de sportwereld en over de organisatie van grote sportevenementen. Via DeSportbestuurder.nl hoop ik meer te weten te komen over de eigenschappen waarover een goede sportmanager dient te beschikken. Bovendien vind ik het interessant om te horen hoe deze personen hun functie ervaren, hoe ze er terecht zijn gekomen en hoe ze tegen hun vak aankijken. In mijn blog DeSportbestuurder.nl ga ik een poging wagen dit te beschrijven door middel van interviews, observaties en verhalen. Houd de ontwikkelingen in de gaten, zou ik zeggen!

One thought on “DeSportbestuurder.nl”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *