Interview Bert Kragtwijk op DeSportbestuurder.nl

Voor DeSportbestuurder.nl interviewde ik vorig jaar Bert Kragtwijk, die als voorzitter van de Stichting Nederlands Mannenteam het Nederlandse basketbalteam voor mannen uit het slop haalde.

Bert Kragtwijk is naast zijn baan als directeur Nederland van ING Real Estate ook oud-basketbalinternational en sinds vorig jaar voorzitter van de Stichting Nederlands Mannen Team (NMT). De Nederlandse Basketball Bond (NBB) stopte in 2012 met de financiële ondersteuning van het team nadat het NOC*NSF de subsidiekraan had stopgezet voor de Nederlandse basketballers. Door de financiële problemen dreigde een situatie waarin het mannenteam uit internationale competities gehaald moest worden. Dankzij de Federatie Eredivisie Basketball (FEB) pakte een groep oud-internationals met Kragtwijk als voorzitter de handschoen op, waardoor Oranje werd gered en het team zich uiteindelijk zelfs wist te plaatsen voor het EK basketbal.

Klik hier voor het gehele interview.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *